INGREDIENTAI: 500 gramų sluoksniuotos tešlos (6 lapelių)
200 gramų kreminės varškės (arba paprastos)
200 gramų šilauogių
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kremui varškę sumaišome su kiaušiniu, vaniliniu cukrumi ir paprastu cukrumi.
2.
Sluoksniuotos tešlos lapelius perpjauname pusiau, kad būtų kvadratėliai. Jeigu norite didesnių pyragėlių ir į juos sutalpinti dar daugiau įdaro, prieš tai sluoksniuotą tešlą galite truputį pakočioti, bet tai nėra būtina.
3.
Į kvadratėlių vidurį dedame po šaukštą varškės kremo ir užberiame šilaguogių. Užlenkiame kvadratėlio kraštus, kad gautųsi trikampiukai. Kraštus užspaudome šakute.
4.
Pyragėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir jų viršų aptepame lengvai paplaktu kiaušiniu. Kepame iki 200 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol pyragiukai gražiai pakils ir įgaus švelniai auksinę spalvą.