TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 08:51
Mini beliašai orkaitėje
Mini beliašai orkaitėje

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
Tešlai:
320 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
15 gramų šlapių mielių
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
Įdarui:
300 gramų faršo
125 gramai pieno
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną pilti į dubenį ir pašildyti (temperatūra turėtų būti 35-37 ° C), dėti mieles ir maišyti iki kol mielės visiškai ištirps. Tuomet įmušti kiaušinį ir išmaišyti.

2.
Į dubenį įsijoti miltus, įberti druskos, supilti aliejų ir pieną su mielėmis. Gerai išminkyti tešlą. Svarbu nepadauginti miltų, tešla turi būti minkšta.

3.
Tešlą lengvai pabarstyti miltais, pridengti virtuviniu rankšluosčiu ir padėti šiltoje vietoje 1 - 2 valandoms, kad pakiltų.

4.
Įdarui į dubenį dėti faršą.

5.
Svogūną ir česnaką susmulkinti. Į dubenį su faršu suberti svogūną, česnaką, druskos, pipirų ir išmaišyti.

6.
Pakilusią tešlą lengvai paminkyti ir iškočioti iki 0,5 cm storio. Stikline išspausti apskritimus, dėti po šaukštelį įdaro, tuomet tešlos kraštelius suimti ir užspausti kraštelius.

7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus beliašus. Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti ir patepti beliašų viršų.

8.
Kepti įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių iki kol gražiai paruduos.




admin · 2023-01-31 18:00 · 307 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt