INGREDIENTAI: 900 gramų lašišos filė (arba upėtakio, apytikriai)
200 gramų saldaus aitriųjų paprikų padažo
2 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas žuvies padažo (nebūtina, galite pakeisti sojos padažu)
1 šaukštas sriracha padažo (arba pagal skonį, nebūtina)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
1 šaukštas imbiero (šviežiai tarkuoto arba 1 a.š. malto)
3 skiltelės česnako
Patiekiant:
1 sauja žemės riešutų (sūdytų, kepintų)
1 sauja kalendros (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C laipsnių temperatūros.
2.
Kepimo formą ištiesti dviem sluoksniais folijos, ant viršaus dėti lašišą (arba upėtakį) ir šiek tiek į viršų užlenkti kraštus formuojant tarsi dubenėlį. Folija turėtų būti pakankamai didelė, kad vėliau uždengtų lašišą iš visų pusių (jei mažesnė, imkite kelis lapus).
3.
Česnaką smulkiai sukapoti, sudėti į dubenį, pilti čili padažą, sojos padažą, žuvies padažą, išspausti žaliosios citrinos sultis, pilti sriracha padažo, įtarkuoti imbiero ir gerai išmaišyti. Supilti į kepimo formą ant lašišos.
4.
Folijos kraštus užspausti virš lašišos, kad visa žuvis liktų viduje.
5.
Kepti iki 190C įkaitintos orkaitės viduryje apie 15 - 20 minučių arba iki iškeps. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo lašišos storio ir individualios orkaitės savybių.
6.
Prieš patiekiant lašišos viršų šaukštu aplieti šonuose esančiu padažu, pabarstyti smulkintais žemės riešutais ir kalendromis (arba petražolėmis ar svogūnų laiškais).