INGREDIENTAI: 750 mililitrų grietinėlės, liesos (12 procentų riebumo)
8 vienetai kiaušinių trynių
100 mililitrų degtinės
1 vienetas apelsinų (nutarkuotos žievelės)
2 vienetai mandarinų (nutarkuotos žievelės)
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
1/3 šaukštelio šafrano
1/3 šaukštelio malto kardamono
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Trynius, krakmolą, druską ir cukrų suplakame, kol pabals.
2.
Šafraną stiklinėje užplikome su šiek tiek verdančio vandens.
3.
Žieveles ir grietinėlę, lengvai pamaišydami, pakaitiname beveik iki užvirimo.
4.
Nuolat maišydami, per sietelį, lėtai pilame karštą grietinėlę į trynių plakinį. Supilame degtinę ir šafrano užpilą, įberiame kardamono.
5.
Supilame karštą masę į keptuvę. Ant silpnos-vidutinės kaitros, nuolat maišydami(!), kaitiname masę, kol sutirštės. Maišome gana stipriai, ypač, kai ji ima tirštėti, keldami masę nuo šonų ir dugno. Ji turi išeiti gana standi.
6.
Supilame kremą į indelius ir laikome šaltai mažiausiai 4 valandas.
7.
Sustingusį kremo indelių viršų tolygiai apibarstome cukraus ir rudojo cukraus mišiniu. Apdeginame juos specialiu degikliu tol, kol karamelizuosis cukrus. Tai pat galima juos apdeginti orkaitėje įjungus grilio režimą.
8.
Patiekiame, kol dar karšta karamelės pluta. Kartu galima patiekti traškių vaflių.