INGREDIENTAI: 2 stiklinės avižinių dribsnių
0.5 stiklinės miltų
150 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių
80 gramų rudojo cukraus
1/4 stiklinės graikinių riešutų (smulkintų)
1/4 stiklinės moliūgų sėklų
1/4 stiklinės saulėgrąžų
50 gramų imbiero cukatų (smulkintos)
2 šaukštai medaus
0.5 šaukštelio sodos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio druskos
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
2.
Sviestą išsukite su cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišykite medų, cinamoną ir druską, šluotele įmaišykite kiaušinius. Kepimo miltelius ir sodą sumaišykite su citrinos sultimis. Įmaišykite į tešlą. Įmaišykite miltus ir avižas. Įmaišykite graikinius riešutus, sėklas ir imbierą.
3.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis formuokite vidutinio dydžio tešlos rutuliukus ir dėliokite ant skardos, tarp rutuliukų palikdami 3 cm tarpus.
4.
Kepkite 12-14 minučių, iki paruduos. Išėmę iš orkaitės leikite atvėsti ant grotelių, tuomet patiekite su karšta arbata.