INGREDIENTAI: 1 litras vandens (apytikriai)
300 gramų maltos mėsos (kiaulienos ir jautienos)
1 vienetas kiaušinių
3 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
50 gramų makaronų (apytikriai)
3 vienetai svogūnų
pagal skonį prieskonių mėsai
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį lauro lapų
pagal poreikį sviesto (lydyto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį sudėti maltą mėsą.
2.
Vieną svogūną smulkiai supjaustyti, suberti į dubenį su mėsa. Įberti prieskonių mėsai, prieskoninių žolelių. Įmušti kiaušinį ir išmaišyti. Imti po nedidelį gabalėlį mėsos ir formuoti mėsos rutuliukus.
3.
Bulves supjaustyti kubeliais.
4.
Į puodą pilti vandens, užvirti, sudėti mėsos rutuliukus, bulvių kubelius.
5.
Likusius du svogūnus susmulkinti. Morkas supjaustyti kubeliais.
6.
Į keptuvę įdėti sviesto, ištirpinti. Suberti svogūnus, morkas ir apkepti.
7.
Į puodą su mėsos kukuliais suberti apkeptą svogūną su morkomis, pagardinti pipirais, druska, lauro lapeliais ir išmaišyti.
8.
Sriubą virti 20 minučių, tuomet suberti makaronus. Pavirti dar kelias minutes ir nukelti puodą nuo kaitros.