INGREDIENTAI: 500 mililitrų jautienos sultinio
450 gramų jautienos (naudojome smulkintą "Feel the beef" brandintą)
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
100 mililitrų raudono sauso vyno (gali būti nealkoholinis)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas salierų stiebų
1 vienetas morkų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis vorčesterio padažo
1 šaukštelis cukraus
1 lapelis lauro lapų
1 žiupsnelis malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame sofrito: ketaus puode ar keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą šoninę ir kepiname kelias minutes. Tuomet suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, salierą ir morką, kepiname ant vidutinės kaitros apie 5 minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
2.
Sudedame jautieną ir iškepame. Pabarstome druska ir pipirais.
3.
Pilame vyną ir pakaitiname kelias minutes.
4.
Dedame pomidorų pastą, vorčesterį, cukrų, lauro lapą, muskatą ir išmaišome.
5.
Užpilame sultiniu ir sumažiname kaitrą, kad padažas vos burbuliuotų. Troškiname neuždengus apie 1,5 valandos.