INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
150 gramų kvietinių miltų
110 gramų burokėlių
1 vienetas kiaušinių
Padažui:
400 mililitrų grietinėlės
250 gramų ožkos pieno sūrio
150 gramų šoninė
50 gramų sviesto
1 pundelis petražolių
1 žiupsnelis muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį parmezano sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir dar šiltas sugrūsti. Susmulkinti burokėlius. Į bulves berti miltų, įmušti kiaušinį, sudėti smulkintus burokėlius. Užminkyti tešlą.
2.
Tešlą dalinti į kelias dalis, kiekvieną kočioti į volelį (jei limpa, ant stalo paberti miltų), šiek tiek paspausti ir supjaustyti 2-3 cm pločio gabalėliais.
3.
Dėti virti į verdantį vandenį. Pirmiausia virtinukai nusileis, o kai pakils, virti dar 2 minutes.
4.
Padažui keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti šoninę. Įdėti smulkintą ožkos sūrį, supiltigrietinėlę. Įberti smulkintų petražolių, žiupsnį druskos, pipirų ir muskato riešuto.
5.
Gnocchi patiekti su padažu ir parmezano sūriu.