INGREDIENTAI: 500 gramų avienos (su kauliuku)
0.5 vieneto baklažanų
2 vienetai pomidorų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 lapeliai šalavijo
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
200 mililitrų vandens
1 šlakelis aliejaus
1 pundelis krapų
1 pundelis svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Avieną supjaustome gabaliukais, pabarstome druska ir pipirais.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame mėsos gabaliukus, kol gražiai apskrus. Kepant, įmetame į keptuvę kartu ir šalavijo lapelius. Aliejus prisigers jo aromato, kurį perteiks ir mėsai.
3.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, morką - apystambiais gabalėliais, baklažaną - riekelėmis, česnaką pasmulkiname.
4.
Į keptuvę su mėsa suberiame svogūnus ir česnakus, pakepiname, kol šie suminkštės ir apskrus.
5.
Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, perliejame lediniu, nulupame odeles ir supjaustome stambiais gabalėliais.
6.
Į keptuvę dedame morkas, baklažanus, pomidorus, įberiame šiek tiek druskos, užpilame vandeniu, uždengiame dangčiu ir ant lėtos kaitros troškiname apie 1 val.
7.
Pasmulkiname krapus ir svogūnų laiškus. Jais pabarstome troškinį.