TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Trapūs ukrainietiški žagarėliai
Trapūs ukrainietiški žagarėliai

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 gramų miltų (apytikriai, gali prireikti kiek daugiau)
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
3 vienetai kiaušinių trynių (didesnių)
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas degtinės
0.5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Kepimui:
0.5 litro aliejaus
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įmuškite 3 pilnus kiaušinius ir 3 kiaušinių trynius. Mikseriu išplakite iki pabals ir bus purūs.

2.
Dėkite grietinę, degtinę, cukrų ir druską. Viską dar kartą išplakite.

3.
Įsijokite miltus ir užminkykite tešlą (kelis kartus perlankstykite, pakočiokite, vėl sulankstykite. Galite padaužyti kočėlu). Užminkykite prie rankų nelimpančią, bet ganėtinai minkštą, elastingą tešlą. Jei gerai išminkius tešla vis tiek limpa, įberkite dar šiek tiek miltų. Bet nepadauginkite, nes žagarėliai gausis kieti.

4.
Tešlą įsukite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą pastovėti 30 - 40 minučių.

5.
Tada tešlą padalinkite į kelias dalis, kad būtų lengviau kočioti.

6.
Ant stalo berkite truputį miltų, imkite po vieną dalį tešlos ir iškočiokite kuo ploniau (mano buvo beveik peršviečiama, apie 1 mm).

7.
Formuokite žagarėlius (pasiruoškite iš karto visus, nes kepa labai greitai). Formuokite taip - tešlą supjaustykite juostelėmis, kiekvieną tešlos juostelę per vidurį įpjaukite ir išnerkite vieną pusę.

8.
Žagarėlius virkite gerai įkaitintame aliejuje, ant nedidelės ugnies, apkepdami iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.

9.
Išgriebtus iš aliejaus dėkte ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų.

10.
Atvėsusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudra.




admin · 2023-02-03 12:00 · 447 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt