INGREDIENTAI: 5 vienetai obuolių (nedidelių)
200 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
180 gramų varškės
120 gramų sviesto (ištirpinto)
60 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Apvoliojimui:
2 šaukštai rudojo cukraus
pagal skonį cinamono
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Varškę ištrinti su kiaušiniu. Supilti tirpintą, kiek pravėsusį sviestą ir išmaišyti.
2.
200 g miltų sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais bei žiupsneliu druskos.
3.
Miltų mišinį suberti į varškės masę. Minkyti tik tiek, kad visi produktai susimaišytų ir neliktų sausų miltų. Jeigu tešla atrodo labai minkšta, įberti dar šiek tiek miltų, tačiau nepersistengti, nes tešla turės pastovėti šaldytuve, tad sukietės.
4.
Tešlą uždengti ir bent valandai dėti į šaldytuvą.
5.
Obuolius supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis, pabarstyti ruduoju cukrumi bei cinamonu.
6.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
7.
Iš tešlos iškočioti 3-5 mm storio lakštą, supjaustyti kvadratėliais. Į kvadratėlį dėti obuolio skiltelę ir du priešingus kampus supildyti. Sausainius dėti į kepimo formą, jų virtų patepti lengvai paplaktu kiaušiniu.
8.
Kepti 20-25 min arba iki sausainiai taps gražiai auksiniai. Iškepusius galima pabarstyti cukraus pudra.