INGREDIENTAI: Tešlai:
300 gramų miltų
110 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių
50 gramų cukraus (naudojau rudajį, bet tinka ir paprastas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui sumaišyti varškę, kiaušinius ir rudąjį cukrų. Nereikia maišyti iki vientisos masės - palikite ir stambesnių varškės gabaliukų.
2.
Kubeliais pjaustytą šaltą sviestą, miltus ir žiupsnelį druskos pirmiausia trinti tarp pirštų formuojant trupinius, o tada suminkyti. Tešla gausis labai trapi.
3.
Kepimo formą (naudojau 16cm skersmens nuimamais kraštais) padengti kepimo popieriumi arba ištepti sviestu. Jos dugną ir sieneles padengti sviestine tešla.
4.
Į tešlos krepšelį sudėti varškės masę.
5.
Kepti iki 200 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 30 minučių - iki pyragas gražiai paruduos.
6.
Patiekiant galima pagardinti uogų padažu arba mėgiama uogiene.
Patarimai:
•
Ukrainiečiai dar mėgsta į varškės masę įmaišyti razinų arba vyšnių.