INGREDIENTAI: 800 gramų kiaulienos nugarinės
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų
1 šaukštelis prieskonių mišinio (naudojau žolelių)
1 skiltelė česnako
2 žiupsneliai druskos
1 žiupsnelis pipirų
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Padažui:
150 gramų fetos sūrio
2 šaukštai pieno
1 šaukštas laiškinių česnakų (smulkintų)
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nugarinę supjaustome plonais gabalėliais, kaip kepti karbonadui. Kepsniukus pagardiname druska, pipirais, smulkintu česnaku, žolelių prieskoniais.
2.
Kiaušinius išplakame su žiupsniu druskos. Kepsnelius mirkome į plakinį, apvoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.
3.
Fetos sūrį, pieną, ir česnaką sutriname virtuviniu smulkintuvu iki vientisos masės. Padažą pilame į puodą ir statome ant garų vonelės. Kaitiname apie 10 min, kol padažas bus kreminės konsistencijos. Įmaišome laiškinius česnakus.
4.
Kepsnelius patiekiame aplietus padažu.