INGREDIENTAI: 1 skardinė tuno (tinka tiek savo sultyse, tiek aliejuje)
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (apie 70 gramų)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (arba ketvirtis paprasto svogūno arba skiltelė česnako)
1 pundelis krapų
1 šaukštas majonezo (naudojau veganišką be kiaušinių, bet tinka ir klasikinis arba keiskite aliejumi)
1 šaukštelis garstyčių (arba krienų)
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jei naudojate tuną aliejuje, jį nusunkite. Jei naudojate savo sultyse, skystį nusunkite, o tuną sumaišykite su šlakeliu aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų.
2.
Saulėje džiovintus pomidorus ir svogūną supjaustykite kuo smulkiau. Krapus smulkiai sukapokite.
3.
Į dubenį sudėkite tuną, pomidorus, svogūną, garstyčias, raudonėlį bei baziliką, išmaišykite. Dėkite majonezo ir vėl išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
4.
Šią tuno užtepėlę tinka tepti ant krekerių, duonuos riekelių, duoniukų arba galima ja įdaryti biskvitinius šaukštelius ar krepšelius.
Patarimai:
•
Jei gaminsite Kalėdų ar kitam šventiniam stalui, o ne Kūčioms, tuomet galima naudoti ir klasikinį majonezą, o užtepėlę papildomai pagardinti smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu.