TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Lietiniai su varške
Lietiniai su varške

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
3 vienetai kiaušinių trynių
4 šaukštai aliejaus
pagal poreikį vandens
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
720 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlą gaminu virtuvinio kombaino plakikliu. Žinoma, viską galima daryti ir rankomis, tačiau tie gumuliukai, kurių neįmanoma išvengti, plakant šakute, labai jau gadindavo nuotaiką. Tad kai tik įsigijau galingą pagalbininką, naudojuosi jo paslaugomis. Beje, tinka ir vadinami blenderiai, mikseriai, kokteilių plaktuvai, viskas, kas sugeba gerai išsukti skysčius su miltais.

2.
Atskiriu kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus dedu į šaldytuvą.

3.
Visus tešlos produktus sudedu į kombaino indą, įpilu stiklinaitę vandens ir jungiu plakimo režimą. Jei naudosite mažuosius virtuvės pagalbininkus, pirmam plakimui pilkite bent 1,5 stiklinės. Kai jau visi produktai susilieja į visumą, stabdau plakimą ir šaukštu tikrinu tešlą, ji nuo šaukšto turi varvėti beveik kaip vanduo. Dažniausiai po pirmo plakimo tešla būna smarkiai per tiršta, tad vėl pilu vandens ir plaku, kol gaunu reikalingą konsistenciją.

4.
Įkaitinu keptuvę ir pilu gerą samtį tešlos, ją tolygiai paskirstau ir, apkepus apačiai, blyną perverčiu. Darau tai ore, lengviausiai pavyksta tuomet, jei kepu specialioje lietinių keptuvėje. Riebalų į keptuvę pilti tikrai nereikia, pakanka aliejaus tešloje.

5.
Iškeptus blynus palieku atvėsti, tuo metu pasiruošiu įdarą.

6.
Baltymus šluotele ar šakute lengvai suplaku ir sumaišau su varške bei druska ir vaniliniu cukrumi. Peiliu paruoštą masę supjaustau į lygias 8 dalis.

7.
Darau įpjovą (žr. nuotrauką), ant ketvirtadalio blyno dedu vieną iš 8 įdaro dalių ir sulankstau kaip matosi koliaže.

8.
Tiekiant blynus apkepinu lydytame svieste arba aliejuje. Valgome su sviesto – grietinės padažu ar tiesiog su grietine, jogurtu, uogiene, džemu, uogomis, džiovintais vaisiais.




admin · 2023-02-09 03:00 · 330 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt