INGREDIENTAI: 4 vienetai agurkų (trumpavaisių arba 2 ilgavaisių)
450 gramų graikiško jogurto (galima keisti paprastu jogurtu aba kefyru, žr. patarimus)
100 mililitrų vandens (labai šalto)
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 vienetas citrinų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Agurkus supjaustytau stambiais kubeliais, žalumynus stambiai sukapoju.
2.
Agurkus, žalumynus, jogurtą, česnaką sudedu į puodą. Supilu aliejų, šaltą vandenį. Viską sutrintu blenderiu iki vientisos masės.
3.
Ragauju ir pagal skonį įspaudžiu citrinos sulčių, pagardinu druska ir pipirais. Skanaus!
Patarimai:
•
Graikiškas jogurtas sriubai suteikia tirštumo, bet vietoje jo galite naudoti ir paprastą jogurtą arba šaltibarščiams skirtą kefyrą. Tokiu atveju vietoje šalto vandens geriau įmeskite porą ledukų kubelių, kad per daug nesuskystinti sriubos.