INGREDIENTAI: 4 vienetai silkių filė (naudojau silpnai sūdytą aliejuje)
4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
2 vienetai agurkų (mažų)
2 vienetai pomidorų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 pundelis krapų
Padažui:
200 mililitrų grietinės (12 % riebumo, arba natūralaus jogurto)
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas žaliųjų citrinų sulčių
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pomidorus supjaustome skiltelėmis, agurkus - griežinėliais. Išdėliojame inde.
2.
Silkės filė sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Silkę supjaustykite gabaliukais ir išdėliokite inde.
3.
Kiaušinius supjaustykite skiltelėmis arba sutarkuokite. Išdėliokite tarp agurkų ir pomidorų.
4.
Susmulkiname svogūnų laiškus, krapus. Žiedais supjaustykite svogūną. Dalį žalumynų ir svogūno pabarstykite ant silkės.
5.
Padažui grietinę sumaišykite su majonezu. Gardinkite citrinos sultimis ir pipirais. Padažą užpilame ant silkės ir barstome likusiais žalumynais ir svogūnu. Maišyti nereikia.
6.
Tinka valgyti su virtomis bulvėmis arba juoda duona.