INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų (mažesnio)
2 šlakeliai aliejaus
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 saujelė petražolių
0.5 vieneto citrinų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Žiedinio kopūsto lapus nuimti, išpjauti kietą koto dalį. Žiedinio kopūsto galvą gerai nuplauti ir nuvarvinti.
2.
Žiedinį kopūstą perpjauti per pusę per vidurį. Kiekvieną dalį pjaustyti išilgomis dalimis, maždaug 3 cm storio.
3.
Žiedinio kopūsto gabalus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. "Kepsnius" apversti, kitą pusę taip pat apšlakstyti aliejumi, pagardinti prieskoniais. Ant viršaus išspausti česnaką.
4.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių (kaitinimas viršus - apačia), atsargiai apversti ir kepti dar 10 minučių.
5.
Patiekiant pabarstyti smulkintais žalumynais. Tinka apšlakstyti citrinos sultimis.