INGREDIENTAI: Tešlai:
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
100 gramų miltų
90 gramų cukraus
20 gramų sviesto (tirpinto)
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių (nebūtina)
Įdarui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų konservuotų mangų
150 gramų persikų jogurto (arba mangų)
50 gramų cukraus
45 mililitrai vandens
15 gramų želatinos
Papuošimui:
šiek tiek konservuotų persikų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitui kiaušinius su cukrumi plakite elektriniu plakikliu didžiausiu galingumu 5 - 7 minutes, kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1 - 2 minutes - tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje. Labai atsargiai, kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus su kepimo milteliais. Pilame sviestą, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
2.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30 - 35 minutes, baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
3.
Įdarui užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje elektriniu smulkintuvu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
4.
Surenkame tortą: biskvitų kraštus apipjauname 2 - 3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus, tas vietas, kur apipjovėme biskvitą. Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3 - 4 valandas. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais. Skanaus!