INGREDIENTAI: 9 vienetai vištų blauzdelių
400 gramų kopūstų
4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
1 vienetas raudonosios paprikos
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis kmynų
šiek tiek majonezo
šiek tiek sultinio
šiek tiek aliejaus
pagal skonį prieskonių paukštienai
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Blauzdeles įtriname paukštienos prieskoniais, kmynais, druska (jeigu prieskoniai be druskos), apvoliojame majoneze ir paliekame pasimarinuoti. Idealu - bent valandai ar ilgiau.
2.
Daržoves susmulkiname kubeliais ir apkepiname keptuvėje įkaitintame aliejuje. Tada jas užpilame trupučiu sultinio, kad apsemtų maždaug iki pusės, bet daržovės sultinyje neplauktų. Įmaišome pomidorų pastos, pagardiname druska bei pipirais ir dar 10 minučių patroškiname.
3.
Pasitroškinusias daržoves sukrečiame į kepimo indą, ant viršaus išdėliojame vištienos blauzdeles ir dedame į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40-50 minučių. Skanaus!