INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos filė (krūtinėlės, nedidelių)
1 vienetas citrinų
1 žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
Padažui:
200 gramų spanguolių
4 skiltelės česnako
3 šaukštai medaus
1 šaukštas krienų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištienos krūtinėlę apšlakstyti citrinos sultimis, įtrinti rūkyta paprika, išspaustomis 2 česnako skiltelėmis bei druska. Palikti pasimarinuoti 10 - 15 minučių.
2.
Dėti filė į kepimo indą ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
3.
Padažui trintuvu sutrinti nuplautas spanguoles, sudėti smulkiai kapotus česnakus, medų ir krienus. Viską gerai sutrinti.
4.
Patiekiant padažą užpilti ant vištienos ir valgyti su norimu garnyru.
Patarimai:
•
Šį padažą galite naudoti nuo peršalimo ligų ir imuniteto stiprinimui.