INGREDIENTAI: 1 vienetas moliūgų (kvapieji )
2 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 stiklinė vandens
4 skiltelės česnako
4 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis raudonėlio
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgą supjaustyti į kelias dalis, nupjaustyti odelę, išimti sėklas. Sėklas atidėti. Moliūgą, svogūnus, bulves supjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti.
2.
Į puodą pilti aliejų, įkaitinti. Gerai įkaitiname aliejuje apkepinti svogūną su česnaku, tuomet sudėti morkas ir moliūgą, dar pakepinti. Užpilti vandeniu, sudėti bulves. Kai užvirs, sumažinti ugnį ir pavirti 15 minučių. Suberti muskatą, druską, pipirus. Dar 5 minutes pavirti.
3.
Kol sriuba baigia virti, sausoje keptuvėje pakepinti moliūgo sėklas.
4.
Sriubą sutrinti elektriniu trintuvu. Dėti grietinę, dar kartą užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
5.
Patiekiant sriubą užberti sėklų, raudonėlio.