INGREDIENTAI: pagal poreikį svogūnų (nedidelių, kiek tilps į 0.5 l stiklainį)
1 šaukštelis druskos
šiek tiek krapų žiedynų
šiek tiek juodųjų serbentų lapų
šiek tiek vyšnių lapų
šiek tiek vynuogių lapų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į pusės litro stiklainį dedu šaukštelį druskos, beriu mėgiamų rauginimo prieskonių - po truputį krapų žiedynų, juodųjų serbentų lapų, vyšnių lapų ir vynuogių lapų (galite naudoti ir savo mėgiamus prieskonius).
2.
Svogūnus nulupu ir talpiai sudedu į stiklainį su prieskoniais.
3.
Viską užpilu šaltu vandeniu, šiek tiek papurtau, jog druska pasiskirstytų.
4.
Nešu į šaltą rūsį ir po 2-3 mėnesių jau galima ragauti.
Patarimai:
•
Jei rūsio neturite, svogūnus pirmiausia palaikykite 3-4 paras kambario temperatūroje, o tada dėkite į šaldytuvą, jog fermentacija sustotų.