INGREDIENTAI: Sultiniui:
1 kilogramas vištienos (kakliukų ir nugarėlių)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas poro
0.5 vieneto salierių
1 pundelis petražolių
4 vienetai lauro lapų
5 vienetai juodųjų pipirų (grūdeliais)
2 litrai vandens
pagal poreikį druskos
Tešlai:
2 stiklinės kvietinių miltų
2 stiklinės vandens
2 vienetai kiaušinių
0.5 šaukštelio druskos
4 šaukštai aliejaus
Įdarui:
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištieną dedame į puodą. Ten pat keliauja svogūnas, morka, poras, salieras, petražolės, lauro lapai, pipirai, druska. Užpilame vandeniu ir verdame ant lėtos ugnies apie 1,5 val.
2.
Mėsą išimame ir atidedame į šalį. Sultinį perkošiame.
3.
Lietiniams blynams kiaušinius paplakame su druska, aliejumi ir vandeniu. Suberiame miltus. Gerai išmaišome, kad tešloje neliktų gumulėlių ir leidžiame bent 20 min pastovėti.
4.
Per tą laiką pasiruošiame įdarą. Svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame. Daržoves pakepiname su šlakeliu aliejaus, kol šios suminkštės.
5.
Mėsą nukauliname, supjaustome. Į dubenį su mėsa sudedame kepintas daržoves, įmušame kiaušinį, beriame druskos ir pipirų, išmaišome.
6.
Iškepame lietinius.
7.
Ant kiekvieno lietinio dedame įdaro. Susukame ir dar kartą apkepame keptuvėje su aliejumi, kad blyneliai taptų traškūs. Valgome su sultiniu.
Patarimai:
•
Stiklinė 200 ml.
•
Jeigu liko sultinio ir neplanuojate greitu metu virti sriubos, rekomenduoju sultinį užsišaldyti. Man labai patogu tą daryti ledukų formelėse. Išeina nedideli kiekiai ir patogu išsiimti tik tiek, kiek reikia.