TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Pyragėliai su bulvėmis ir vištiena
Pyragėliai su bulvėmis ir vištiena

Porcijų skaičius: 9


INGREDIENTAI:
380 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
100 gramų sviesto (ištirpinto)
100 mililitrų pieno
1 vienetas kiaušinių (mažo)
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas grietinės (tirštos, riebesnės)
1 šaukštelis druskos (nepilno)
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis cukraus
Įdarui:
300 gramų vištienos krūtinėlės
150 mililitrų sultinio (apytikriai)
2 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
1 saujelė žalumynų
1 šaukštas grietinės (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Pabarstymui:
pagal poreikį sūrio (tarkuoto)
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenėlyje ištirpinti sviestą.

2.
Į dubenį įmušti kiaušinį, įberti druskos, cukraus, įdėti majonezo, grietinę, supilti pieną, ištirpintą sviestą, gerai išmaišyti. Į dubenį palaipsniui persijoti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Sudėti tešlą į maišelį ir padėti į šaldytuvo apatinę lentyną 30 minučių. Jos labai sušaldyti nereikia.

3.
Įdarui nuskusti bulves, jas ir vištienos krūtinėlę supjaustyti mažais gabaliukais. Svogūną kuo smulkiau susmulkinti, bet tarkuoti nereikia. Pasmulkinti žalumynus.

4.
Bulves, vištieną, žalumynus ir svogūną suberti į dubenį, įdėti grietinės. Pabarstyti druska, pipirais ir išmaišyti.

5.
Tešlą padalinti į 9 lygias dalis, iškočioti iš kiekvienos dalies nedidelį paplotėlį. Tešlos storis turėtų būtų maždaug 5 - 6 milimetrai. Per vidurį dėti maždaug 1 šaukštą įdaro, tuomet kraštus į vidų užlenkti, suspausti taip, kad liktų neuždengtas tik pats vidurys.

6.
Kiaušinį įmušti į nedidelį dubenėlį, išplakti. Juo aptepti visus pyragėlius.

7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 - 50 minutes. Kepant atidarykite orkaitę 2 - 3 kartus ir įpilkite į kiekvieną pyragėlį maždaug po 0.5 - 1 šaukštą sultinio.

8.
Sutarkuokite sūrį, po maždaug 30 minučių kepimo pabarstykite sūrio ant pyragėlių.

9.
Galima valgyti vienus, bet mes valgėme su sultiniu.


Patarimai:

Miltų kiekis priklauso nuo grietinės tirštumo, kiaušinio dydžio. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų.




admin · 2023-02-16 15:00 · 251 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt