TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-25 02:42
Šaldytų uogų, avokado ir žalumynų glotnutis - maistingas ir sotus
Šaldytų uogų, avokado ir žalumynų glotnutis - maistingas ir sotus

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 saujos šaldytų uogų (naudojau juodus serbentus, bet tinka ir kitos rūgštesnės uogos)
2 saujos žalumynų (tinka garšvos, dilgėlės, špinatai, kiaulpienės, rukola ar kt.)
1 vienetas avokadų (nedidelio)
1 vienetas kivių (jei mėgstate saldžiau, keiskite 1 mažu bananu)
1 šaukštas linų sėmenų (arba čija sėklų, nebūtina)
1 šaukštas baltymų miltelių (tinka kanapių, žirnių, pieno, žr. patarimus)
200 mililitrų vandens

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Avokadą perpaukite pusiau ir išimkite kaulą. Kivį nulupkite.

2.
Į elektrinio trintuvo indą dėkite ingredientus tokia seka - kivis, šaukštu išskobtas avokado minkštimas, šaldytos uogos, linų sėmenys, baltymų milteliai, žalumynai, vanduo.

3.
Viską sutrinkite iki glotnios konsistencijos.

4.
Patiekdami galite papuošti šaldytomis uogomis, kokosų drožlėmis, žalumynais.

5.
Beje, šie nuostabūs nuotraukose matomi puodeliai pagaminti „Kauno arkos“ bendruomenės, jungiančios žmones su intelekto negalia ir be jos. Daugiau jų sukurtų nenusakomo jaukumo indų rasite ir galėsite įsigyti čia.


Patarimai:

Porcijų skaičius. Iš šio ingredientų kiekio paruošite dvi užkandines arba vieną sočią glotnučio porciją.


Saldumas. Aš asmeniškai pusryčių glotnutį mėgstu tik lengvai salstelėjusį, labiau į rūgštesnę pusę, nes taip gliukozės kiekis kraujyje lieka stabilesnis ir sotumas trunka ilgiau. Bet jei mėgstate saldžiau, kivį keiskite bananu, kriauše ar keliomis minkštomis datulėmis. Arba įdėkite papildomai saldiklio - klevų sirupo, medaus, ksilitolio, stevijos ar kt.


Baltymai. Jie reikalingi, kad glotnutis būtų subalansuotas patiekalas ir suteiktas sotumas truktų ilgiau. Man patinka kanapių baltymų milteliai (rasite didesnėse parduotuvėse), nes jie natūralios sudėties ir švelnaus skonio, bet taip pat galite naudoti žirnių baltymus (jie kiek stipresnio skonio). Jei vartojate pieno produktus, tiks ir išrūgų baltymų milteliai ar tiesiog įdėkite 100g varškės arba vandenį pakeiskite graikišku jogurtu.


Priedai. Jais improvizuokite drąsiai. Pavyzdžiui, papildomai labai tinka gabalėlis imbiero, saujelė mėtų lapelių, kartais įdedu saliero stiebą ar atlikusį brokolio kotą.


Keto. Jei glotnutį norite pritaikyti keto mitybai, kivio nedėkite - pakaks uogų. Saldumui galite papildomai įdėti šiek tiek stevijos ar ksilitolio.




admin · 2023-02-19 00:00 · 448 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt