INGREDIENTAI: Tešlai:
4 stiklinės miltų
150 gramų majonezo
1 stiklinė vandens (šilto)
3 šaukštai cukraus
11 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
3 vienetai obuolių
3 šaukštai cukraus
1 šaukštas krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį sudėti mieles, cukrų, druską, majonezą ir viską išmaišyti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti nelipni. Palikti pakilti 1,5 - 2 valandas.
2.
Įdarui obuolius supjaustyti, suberti cukrų ir pradėti virti. Kai obuoliai ims minkštėti, supilti vandenį sumaišytą su krakmolu ir kaitinti, kol pradės atšokinėti nuo sienelių.
3.
Tešlą iškočioti ir formuoti bandeles. Į vidų dėti įdaro ir užlenkti, prieš kepant dar šiek tiek pakildinti.
4.
Dėti į 180 C laipsnių orkaitę ir kepti, kol gražiai pagels.