INGREDIENTAI: 1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos sprandinės
Marinatui:
1 kilogramas svogūnų
pagal skonį prieskonių šašlykams (naudojau Rokiškio Mėsinės su kalendra, bazilikais, svogūnais, imbierais, petražole, čiobreliais)
pagal skonį apelsininių pipirų
pagal skonį persilado prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos sprandinę supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, sudėti į dubenį.
2.
0.5 kg svogūnų sutarkuoti, o likusius supjaustyti ir sudėti į dubenį su sprandine. Pagardinti prieskoniais šašlykams, apelsininiais pipirais, persiladu. Gerai išmaišyti ir uždengti maistine plėvele. Pastatyti į šaldytuvą ir palikti marinuotis visai nakčiai.
3.
Verti mėsą ant iešmų ir kepti įkaitintame grilyje iš visų pusių iki kol iškeps.