INGREDIENTAI: 2 vienetai virtų burokėlių (ar keptų orkaitėje)
280 gramų konservuotų avinžirnių (apytikriai, 1 skardinės)
0.5 vieneto poro
6 vienetai džiovintų slyvų (be kauliukų)
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį kanapių sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Burokėlius nulupame, nuplauname ir supjaustome kubeliais. Porą supjaustome žiedais, česnaką ir slyvas pasmulkiname.
2.
Dubenyje maišome burokėlius, porą, avinžirnius, česnaką, slyvas. Pagardiname druska, pipirais.
3.
Garstyčias sumaišome su aliejumi ir apšlakstome mišrainę. Gerai išmaišome. Prieš patiekiant, pabarstome kanapių sėklomis.