TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Gaivus nekeptas tortas "Vasara" su sausainiais, uogomis ir grietinės kremu
Nekeptas sausainių tortas su grietine

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
1 litras grietinės, 30% riebumo
700 gramų vaisių (naudojau bananus, braškes, trešnes, šilauoges, raudonuosius serbentus)
200 gramų krekerių (nesaldžių arba kitokių sausainių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
180 gramų varškės 9%
10 šaukštų vandens
2 šaukštai želatinos (su kaupu arba agaro (žr. patarimus))

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberti želatiną, užpilti 0.5 stiklinės pieno ir palikti išbrinkti 10 - 15 minučių. Kai išbrinks, pakaitinti iki kol ištirps, tuomet palaukti iki kol pravės.

2.
Į dubenį sudėti grietinę, varškę, suberti cukrų ir supilti pravėsusią želatiną. Pusę paruoštos masės atidėti, ją naudosime torto viršui.

3.
Braškes, bananaus supjaustyti, iš trešnių išimti kauliukus.

4.
Į dubenį su likusia mase sudėti braškes, bananus, trešnes, šilauoges ir raudonuosius serbentus, gerai išmaišyti.

5.
Į dubenį suberti krekerius, užpilti pienu ir palaukti kelias minutes iki kol pabrinks. Tuomet krekerius sudėti į tortinę, išlyginti per visą plotą, sudėti masę su vaisiais ir aptepti atidėta mase.

6.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sutvirtės.


Patarimai:

Galima ruošti ir su šaldytomis uogomis, tik kai atitirps, reikia nupilti nuo jų skystį arba naudoti daugiau želatinos.


Naudojant agarą, jo reikės tris arba du kartus mažiau nei želatinos. Plačiau apie agaro naudojimą galima pasiskaityti čia.




admin · 2023-02-23 15:00 · 329 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt