INGREDIENTAI: 1 litras grietinės, 30% riebumo
700 gramų vaisių (naudojau bananus, braškes, trešnes, šilauoges, raudonuosius serbentus)
200 gramų krekerių (nesaldžių arba kitokių sausainių)
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė pieno
180 gramų varškės 9%
10 šaukštų vandens
2 šaukštai želatinos (su kaupu arba agaro (žr. patarimus))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį suberti želatiną, užpilti 0.5 stiklinės pieno ir palikti išbrinkti 10 - 15 minučių. Kai išbrinks, pakaitinti iki kol ištirps, tuomet palaukti iki kol pravės.
2.
Į dubenį sudėti grietinę, varškę, suberti cukrų ir supilti pravėsusią želatiną. Pusę paruoštos masės atidėti, ją naudosime torto viršui.
3.
Braškes, bananaus supjaustyti, iš trešnių išimti kauliukus.
4.
Į dubenį su likusia mase sudėti braškes, bananus, trešnes, šilauoges ir raudonuosius serbentus, gerai išmaišyti.
5.
Į dubenį suberti krekerius, užpilti pienu ir palaukti kelias minutes iki kol pabrinks. Tuomet krekerius sudėti į tortinę, išlyginti per visą plotą, sudėti masę su vaisiais ir aptepti atidėta mase.
6.
Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms iki kol sutvirtės.
Patarimai:
•
Galima ruošti ir su šaldytomis uogomis, tik kai atitirps, reikia nupilti nuo jų skystį arba naudoti daugiau želatinos.
•
Naudojant agarą, jo reikės tris arba du kartus mažiau nei želatinos. Plačiau apie agaro naudojimą galima pasiskaityti čia.