TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Burbuliniai vafliai
Burbuliniai vafliai

Porcijų skaičius: 7


INGREDIENTAI:
3 vienetai kiaušinių (didelių)
270 gramų kvietinių miltų
220 mililitrų pieno (kambario temperatūros)
120 gramų sviesto (minkšto)
1 vienetas apelsinų
100 gramų cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo (su kaupu)
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
pagal poreikį aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.

2.
Į dubenį su tryniais suberti cukrų, vanilę, dėti sviestą ir išplakti iki purios, vientisos masės. Įpilti pieną ir išmaišyti. Įsijoti miltus su kepimo milteliais, krakmolu ir vėl gerai išmaišyti. Įtarkuoti apelsino žievelę, įspausti sultis ir išmaišyti.

3.
Į dubenį su baltymais įberti druskos ir plakti iki standžių putų.

4.
Į dubenį su paruošta tešla dėti išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišyti.

5.
Vaflinę įkaitinti, sutepti aliejumi, dėti nedidelį samtį tešlos, greitai paskirstyti, uždaryti ir kepti ant vidutinės kaitros iki kol gražiai apkeps.


Patarimai:

Šiuos vaflius galima kepti čirvinėje keptuvėje ir belgiškų vaflių keptuvėje.




admin · 2023-02-24 03:00 · 291 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt