INGREDIENTAI: 2 vienetai obuolių
2 vienetai kriaušių
150 gramų vynuogių (tamsių ir šviesių)
1 vienetas bananų
2 vienetai mandarinų
1 vienetas citrinų
30 gramų rudojo cukraus (arba medaus)
pagal skonį mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Obuolius ir kriaušes supjaustyti kubeliais. Suberti į dubenį.
2.
Citriną perpjauti pusiau ir išspausti sulčių ant obuolių ir kriaušių.
3.
Mandarinus nulupti, suskirstyti skiltelėmis, bananus supjaustyti griežinėliais. Jei vynuogės su kauliukais, perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Sudėti į dubenį su obuoliais ir kriaušėmis. Įberti cukraus, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai permaišyti. Sudėti mėtos lapelius.
4.
Paruoštas salotas sudėti į taures.
Patarimai:
•
Jei vietoje cukraus naudosite medų, tai pirmiausia nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir sultyse ištirpinkite medų. Po to jau pjaustykite vaisius.
•
Galima ruošti salotas ir su kitais vaisiais, uogomis. Prireiks 1 didesnio banano, 2 kivių, 1 apelsino (suplėšyto segmentų dalimis) arba 2 mandarinų, 0.5 granato sėklų arba razinų ar smulkiai pjaustytų datulių, 1 citrinos išspaustų sulčių, 30 g rudojo cukraus arba medaus. Galima pagardinti tarkuota apelsino žievele ar cinamonu.
•
Kaip papuošti taures desertui? Paimkite dvi nedideles lėkšteles. Į vieną iš jų įpilkite truputį cukraus, o į kitą truputį likerio. Apverskite tuščią taurę ir įstatykite ją į lėkštelę su likeriu, o po to - į cukrų. Viskas. Jūsų taurė papuošta, dabar atsargiai galite sudėti salotas.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"