TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Desertinės vaisių salotos
Vaisių salotos

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
2 vienetai obuolių
2 vienetai kriaušių
150 gramų vynuogių (tamsių ir šviesių)
1 vienetas bananų
2 vienetai mandarinų
1 vienetas citrinų
30 gramų rudojo cukraus (arba medaus)
pagal skonį mėtų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Obuolius ir kriaušes supjaustyti kubeliais. Suberti į dubenį.

2.
Citriną perpjauti pusiau ir išspausti sulčių ant obuolių ir kriaušių.

3.
Mandarinus nulupti, suskirstyti skiltelėmis, bananus supjaustyti griežinėliais. Jei vynuogės su kauliukais, perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Sudėti į dubenį su obuoliais ir kriaušėmis. Įberti cukraus, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai permaišyti. Sudėti mėtos lapelius.

4.
Paruoštas salotas sudėti į taures.


Patarimai:

Jei vietoje cukraus naudosite medų, tai pirmiausia nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir sultyse ištirpinkite medų. Po to jau pjaustykite vaisius.


Galima ruošti salotas ir su kitais vaisiais, uogomis. Prireiks 1 didesnio banano, 2 kivių, 1 apelsino (suplėšyto segmentų dalimis) arba 2 mandarinų, 0.5 granato sėklų arba razinų ar smulkiai pjaustytų datulių, 1 citrinos išspaustų sulčių, 30 g rudojo cukraus arba medaus. Galima pagardinti tarkuota apelsino žievele ar cinamonu.


Kaip papuošti taures desertui? Paimkite dvi nedideles lėkšteles. Į vieną iš jų įpilkite truputį cukraus, o į kitą truputį likerio. Apverskite tuščią taurę ir įstatykite ją į lėkštelę su likeriu, o po to - į cukrų. Viskas. Jūsų taurė papuošta, dabar atsargiai galite sudėti salotas.



Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"



admin · 2023-02-24 18:00 · 298 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt