INGREDIENTAI: 4 kilogramai agurkų
200 mililitrų acto
200 mililitrų aliejaus
200 gramų cukraus
3 šaukštai druskos
2 šaukšteliai juodųjų pipirų
5 skiltelės česnako
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Agurkus švariai nuplauti, nupjauti galiukus ir supjaustyti riekelėmis.
2.
Dubenyje sumaišau actą, aliejų, druską, cukrų, pipirus ir kapotą česnaką ir šiuo skysčiu užpilu agurkus. Agurkus šiek tiek paslegiu, kad sultys geriau išsiskirtų. Kas kokias 2-3 valandas permaišau.
3.
Kai sulčių išsiskiria tiek, kad agurkėlius jau daugmaž semia, tada agurkus sudedu į švarius, iškaitintus stiklainiukus, įmetu į kiekvieną stiklainį po keletą kvapniųjų pipirų grudelių ir užpilu sultimis. Stiklainiukus sudedu į puodą su vandeniu, pridengiu dangteliais (tik pridengiu, neužsuku) ir pasterizuoju 80-90 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių.
4.
Tada užsuku dangtelius, stiklainiukus apverčiu, palieku atvėsti ir nešu į rūsį.