TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Mantvinas Žybartė Gerardas Žybartas
Nekeptas karamelinis varškės tortas per pusvalandį
Nekeptas karamelinis varškės tortas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
200 gramų sausainių
90 gramų sviesto
Kremui:
700 gramų kreminės varškės
400 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (Rududu)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens
30 gramų želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 15-20 minučių išbrinkti.

2.
Sausainius sutriname iki trupinių ir sumaišome su tirpintu sviestu. Apvalią kepimo formą (naudojau 24 skersmens) išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių trupinius. Rankomis spustelime, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir dedame jį į šaldiklį (galima ir į šaldytuvą), jog sutvirtėtų, kol gaminsime kremą.

3.
Išbrinkusią želatiną pašildome garų vonelėje arba ant labai mažos ugnies, nuolat maišydami, kol želatinos granulės ištirps (tik neleiskite užvirti). Kai ištirps, nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

4.
Varškę mikseriu išsukame su kambario temperatūros Rududu iki vientisos masės. Pamažu įmaišome ištirpintą ir pravėsintą želatiną. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į varškės kremą.

5.
Kremą sukrečiame ant sausainių pagrindo, gražiai išlyginame viršų ir dedame tortą į šaldytuvą bent keletui valandų (geriausiai per naktį), jog sustingtų. Sutingusį tortą galima papuošti uogomis, karamelės padažu, šokoladu ar kaip tik sugalvojate. Skanaus!




admin · 2023-02-25 00:00 · 285 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt