INGREDIENTAI: 1 ir 1/5 kilogramo kiaulienos sprandinės
1 galva česnako
2 šaukštai druskos (nubrauktų)
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
šiek tiek spirito
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą įtrinti cukrumi, smulkintu česnaku ir pipirais ir palaikyti 6 valandas. Tada įtrinti druska ir palikti 4 paras šaltai, kiekvieną dieną pavartant.
2.
Po 4 parų nuplauti šaltu vandeniu, nusausinti, apšlakstyti spiritu, pabarstyti juodais maltais pipirais ir susukti į kepimo popierių. Suraišioti ir pakabinti vytintis virš viryklės.
3.
Ši sprandinė vytinta 3 mėnesius, po vytinimo svoris 1,08 kilogramo.