INGREDIENTAI: 1.5 kilogramo faršo
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek pipirų
šiek tiek prieskonių
šiek tiek druskos
šiek tiek džiūvėsėlių
šiek tiek aliejaus
Įdarui:
1 vienetas morkų
1 vienetas saldžiosios paprikos
50 gramų sūrio
šiek tiek majonezo
šiek tiek krapų
Garnyrui:
6 vienetai bulvių
100 mililitrų sultinio kubelių (užpilui)
10 vienetų slyviniai pomidorai
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
šiek tiek alyvuogių aliejaus (apšlakstymui)
šiek tiek majonezo (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į faršą įmušti kiaušinį, sudėti smulkintą svogūną, šiek tiek džiūvėsėlių, pagardinti prieskoniais, druska, pipirais ir gerai išmaišyti. Viską padalinti į dvi dalis.
2.
Kepimo indą ištepti aliejumi, iš vienos dalies suformuoti ovalų blyną ir dėti į kepimo indą.
3.
Morką sutarkuoti, papriką supjaustyti ir išdėlioti ant blyno. Uždėti keletą gabaliukų sūrio, užtepti šiek tiek majonezo ir pabarstyti smulkintais krapais. Iš kitos faršo dalies padaryti didesnį blyną, jį uždėti ant viršaus, sujungti kraštus į vieną didelį kotletą.
4.
Aplink kotletą išdėlioti supjaustytas, prieskoniais įtrintas ir alyvuogių aliejumi apšlakstytas bulves. Išdėlioti porą skiltelių česnako ir pjaustytą svogūną, apibarstyti morkų ir paprikų likučiais. Ant bulvių užpilti šiek tiek sultinio, ir kepti 200 C laipsnių orkaitėje apie 1 valandą 45 minutes. Į kepamą patiekalą sudėti slyvinius pomidorus, o faršą aptepti majonezu, kad gražiai apskrustų ir pakepti dar 15 minučių.
5.
Pateikti karštą, nors skanus ir šaltas. Papuošti petražolėmis ir krapais.