INGREDIENTAI: 3 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė vandens
1 vienetas kiaušinių
Padažui:
200 gramų šoninė
2 šaukštai grietinės
šiek tiek sviesto
šiek tiek svogūnų laiškų
šiek tiek krapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Išplakti kiaušinį, įpilti vandens, įdėti druskos ir 2 stiklines miltų. Viską išmaišyti. Toliau miltus dėti po truputį (gali neprireikti visų), kol tešla nebelips prie rankų.
2.
Tešlą gerai išminkyti ir padalinti į tris dalis. Visas dalis atskirai iškočioti iki 4 - 5 milimetrų storio. Iškočiotą tešlą supjaustyti rombais arba kvadratukais, dėti į verdantį ir pasūdytą vandenį ir virti apie 7 minutes.
3.
Padažui pakepti smulkiai pjaustytą šoninę, tada sudėti smulkintus svogūnų laiškus, krapus, pagardinti druska ir pipirais, įpilti samtį skyčio, kuriame virė skriliai, įdėti grietinės ir viską gerai išmaišyti.