INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių (virtų, vidutinio dydžio)
200 gramų rūkytos vištienos (arba kumpio)
3 vienetai kiaušinių (virtų)
2 vienetai raugintų agurkų (didesnių)
2 vienetai morkų (virtos, didesnės)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
pagal poreikį majonezo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves, agurkus, vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais, svogūną susmulkinti.
2.
Bulves sudėti į lėkštę formuojant pailgą trikampį, lyg morkos formą, tuomet aptepti majonezu, berti druską, pipirus. Tuomet sudėti svogūnų sluoksnį, ant jo sudėlioti agurkus, kumpį.
3.
Kiaušinius sutarkuoti, suberti į dubenį. Tuomet įdėti majonezo ir išmaišyti. Paruošta mase padengti paruoštų salotų viršų ir šonus.
4.
Morkas sutarkuoti smulkia burokine tarka.
5.
Ant paruoštos salotų masės tolygiai ant viršaus ir šonu sudėti tarkuotas morkas. Storesniame gale įsmeigti petražolių, o salotų viršuje padaryti nedideles įpjovas.