TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Naminis sprandinės vyniotinis su vaisiais
Naminis sprandinės vyniotinis su vaisiais

Porcijų skaičius: 20


INGREDIENTAI:
500 gramų kiaulienos sprandinės (apytikriai)
400 gramų maltos kalakutienos
1 saujelė džiovintų abrikosų (žr. patarimus)
1 vienetas svogūnų
pagal skonį prieskonių (naudojau paprikos)
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį džiovintų špinatų
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių mėsai

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaulienos sprandinę supjausčiau gabaliukais, lyg pjaustyčiau kepsnius. Taip pavyko padaryti 6 vienetus.

2.
Gabaliukus iš vienos puses pamušiau mėsos muštuku juos paplonindama ir pagardinau mėsos prieskoniais, prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais.

3.
Kalakutieną pagardinau prieskoniais, smulkintu svogūnu, pipirais ir druska.

4.
Kepimui skirtą plėvelę patiesiau ant stalviršio. Sprandinės gabaliukus sudėjau vieną šalia kito, ant viršaus sudėjau sluoksnį kalakutienos ir išmirkytus abrikosus.

5.
Naudodama plėvelę susukau vyniotinį, apvyniojau plėvele, stipriai surišau galus ir viską perrišau virve.

6.
Kepiau vyniotinį įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros apie 1 valandą.

7.
Iškeptą vyniotinį paslėgiau sunkesniu daiktu (gali būti sunkesnė pjaustymo lentelė) ir palikau šaldytuve nakčiai.

8.
Atvėsintą vyniotinį apibarsčiau džiovintų špinatų ir paprikos prieskoniais, supjausčiau ir tiekiau.


Patarimai:

Džiovintų abrikosų paruošimas. Prieš naudojant džiovintus abrikosus, juos pirmiausia reikia išmirkyti - dėti į dubenį, užpilti karštu vandeniu ir palaikyti apie 15 minučių. Tuomet išgriebti, nusausinti ir naudoti pagal receptą.




admin · 2023-03-01 03:00 · 275 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt