INGREDIENTAI: 1 kilogramas vištienos (smulkintos)
800 gramų bulvių
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai morkų (mažesnių arba 1 didesnės)
2 vienetai svogūnų (mažesnių arba 1 didesnio)
0.5 vieneto cukinijų (nedidelės)
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį lauro lapų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį džiūvėsėlių
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį sviesto (lydyto)
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, išspausti skystį. Morkas sutarkuoti burokine tarka, smulkiai supjaustyti svogūną.
2.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytą svogūną ir apkepti iki kol suminkštės.
3.
Į dubenį sudėti smulkintą vištieną, tarkuotą cukiniją, apkeptas morkas su svogūnais, įmušti kiaušinį, berti druską, pipirus ir viską gerai išmaišyti. Iš paruoštos masės rankomis formuoti kotletus, tuomet juos apvolioti džiūvėsėliuose. Man pavyko padaryti 10 kotletukų.
4.
Į keptuvę pilti aliejų ir įkaitinti, tuomet dėti kotletukus ir kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps.
5.
Bulves nuskusti, dėti į puodą, pilti vandens, kad apimtų bulves ir virti apie 20 minučių iki kol bulvės kiek suminkštės. Tuomet sudėti iškeptus kotletus, dėti kelis lauro lapelius, berti prieskonines žoleles, uždengti puodą dangčiu ir troškinti dar apie 10 - 12 minučių.