INGREDIENTAI: 500 gramų jautienos (maltos)
0.5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis pipirų (naudojome "Santa Maria" Tellicherry)
1 šaukštas rapsų aliejaus
4 griežinėliai čederio sūrio
8 vienetai šoninė
4 vienetai mėsainių bandelių
100 mililitrų barbekiu padažo (naudojome "Santa Maria" Bourbon Whiskey)
1 vienetas pomidorų
pagal skonį rausvųjų svogūnų (naudojome marinuotus)
pagal skonį marinuotų agurkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Iš maltos mėsos atsargiai suformuokite 125 gramų mėsos paplotėlius ir pagardinkite juos druska bei pipirais.
2.
Mėsos paplotėlius kepkite kepsninėje, kol temperatūra jų viduje pasieks 72 °C, apie 3 minutes iš kiekvienos pusės, priklausomai nuo kepsninės kaitros. Tuomet ant mėsos paplotėlių dėkite sūrio ir palaukite, kol jis išsilydis.
3.
Šoninę kepkite kepsninėje, kol ji taps traški ir įgaus gražią spalvą.
4.
Šiek tiek paskrudinkite mėsainių bandeles, kad jos įgautų auksinę spalvą.
5.
Pradėkite formuoti mėsainius: ant bandelės pirmiausia uždėkite BBQ padažo ir pjaustytų pomidorų, tada dėkite jautienos paplotėlį, šoninės, dar šiek tiek BBQ padažo ir galiausiai marinuotų svogūnų bei agurkų.
Patarimai:
•
Galima kepti ir keptuvėje. Iš maltos mėsos atsargiai suformuokite 125 gramų mėsos paplotėlius ir pagardinkite juos druska bei pipirais. Mėsos paplotėlius kepkite ant rapsų aliejaus, kol temperatūra jų viduje pasieks 72 °C, apie 3 minutes iš kiekvienos pusės. Tuomet ant mėsos paplotėlių dėkite sūrio ir palaukite, kol jis išsilydys. Šoninę kepkite, kol ji taps traški ir įgaus gražią spalvą.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.