INGREDIENTAI: 1 pundelis smidrų
100 gramų fetos sūrio
100 gramų pistacijų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
pagal poreikį petražolių (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Smidrus švariai nuplauti, nusausinti, nupjauti kietesnę galiuko dalį.
2.
Pistacijos išlukštenti ir susmulkinti.
3.
Dėti smidrus į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi, apibarstyti riešutais ir kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
4.
Kai iškeps, apibarstyti fetos sūriu, petražolėmis ir grūstais pipirais.
5.
Jeigu yra noras, galima pasigaminti švelnaus medaus, aliejaus ir citrinos sulčių padažo.