TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 23:57
Drėgnas moliūgo keksas
Drėgnas moliūgo keksas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
470 gramų miltų
420 mililitrų moliūgų tyrės (arba 450 gramų nuvalyto moliūgo)
6 vienetai kiaušinių (M dydžio)
200 gramų sviesto (arba kepinių margarino)
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių (su kaupu)
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Jeigu naudojate ne moliūgo tyrę, o moliūgą, jį paruoškite taip - moliūgą supjaustykite gabaliukais, užpilkite 100 mililitrų vandens, pavirkite 8 - 10 minučių, o tada išgriebkite, sutrinkite ir atmatuokite 420 mililitrų.

2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išsukite. Įmaišykite vanilinį cukrų, druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį įmaišykite į tešlą, kartu dalimis sudėkite ir moliūgo tyrę.

3.
Kekso formą arba dvi formas išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą. Kepkite keksus 175 - 180 C laipsnių orkaitėje apie 50 - 60 minučių. Jei kepsite vienoje formoje, tai užtruks šiek tiek ilgiau.

4.
Atvėsusius keksus išimti iš formos ir atvėsinti ant grotelių arba dar šiltus apipilti sirupus. Sirupui sumaišau 150 mililitrų sulčių su 150 gramų cukraus pudros ir silpnai paviriau apie 8 minutes.




admin · 2023-03-02 09:00 · 256 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt