INGREDIENTAI: 3 vienetai vištienos krūtinėlės
200 gramų panko džiūvėsėlių
pagal poreikį aliejaus
Tešlai:
180 mililitrų kefyro
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai kvietinių miltų (kupinų)
2 šaukštai krakmolo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
6 šaukštai majonezo
3 šaukštai padažo (naudojau saldų aitriųjų pipirų)
1.5 šaukšto aštraus padažo (arba sriracha padažo)
1 šaukštas acto (arba žaliosios citrinos sulčių)
1.5 šaukštelio česnako miltelių
1 šaukštelis cukraus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį berti miltus, pilti kefyrą, įmušti kiaušinį, berti druską, pipirus, gerai išmaišyti iki vientisos masės. Į kitą dubenėlį suberti panko džiūvėsėlius.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti.
3.
Vištieną nuplauti, nusausinti popieriniu rankšluosčiu, supjaustyti juostelėmis arba vieno kąsnio gabalėliais, pavolioti tešloje, tuomet džiūvėsėliuose.
4.
Paruoštą vištieną dėti į keptuvę ir kepti ant vidutinės kaitros iki auksinės spalvos. Juostelės kepti reikėtų apie 6 - 8 minutes, o mažus gabalėlius apie 5 minutes.
5.
Kol kepa vištiena, pasiruošti padažą. Į dubenėlį dėti majonezą, aštrų padažą, saldų aitriųjų paprikų padažą, berti česnakų miltelius, druską, pipirus, cukrų, pilti actą ir gerai išmaišyti.