TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-24 20:51
Šokoladinis tortas su kavos nata
Šokoladinis tortas su kavos nata

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių (L dydžio)
245 gramai miltų
200 gramų juodojo šokolado (kokybiško)
200 gramų cukraus pudros
150 gramų sviesto (ištirpinto)
7 gramai kepimo miltelių
šiek tiek romo esencijos
Kremui:
300 gramų kreminio sūrio (naudojau "Philadelphia")
300 gramų šokoladinio kremo (naudojau "Nutella")
Sulaistymui:
šiek tiek kavos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šokoladą ištirpinti vandens garų vonelėje.

2.
Kiaušinius išplakti su cukraus pudra iki purios masės, tada įpilti ištirpintą šokoladą ir sviestą, įlašinti romo esenciją ir atsargiai išmaišyti. Galiausiai suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir dar kartą atsargiai išmaišyti.

3.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, šonus sutepti trupučiu aliejaus ir supilti tešlą. Kepti 170 - 180 laipsnių orkaitėje apie 35 - 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.

4.
Iškepusį ir šiek tiek atvėsusį biskvitą išimti iš formos ir palikti iki galo atvėsti. Kai biskvitas atvės, supjaustyti į 3 dalis. Iškilusį biskvito viršų nupjauti ir elektriniu trintuvu sutrinti į trupinius, kuriais papuošti tortą.

5.
Kremui šokolado kremą ir kreminį sūrį gerai išplakti.

6.
Ant lėkštės ar padėklo dėti vieną torto padą, sulaistyti jį kava, pertepti kremu. Paskui dėti antrą padą, sulaistyti kava, sutepti kremu ir taip, kol sudėsite visus.

7.
Torto viršų ir šonus taip pat pertepti kremu, apibarstyti trupiniais ir padėti į šaldytuvą 5 - 6 valandoms. Geriausia palikti per naktį. Prieš patiekiant papuošti pagal savo fantaziją.


Patarimai:

Daugiau apie kreminį sūrį rasite šiame straipsnyje..




admin · 2023-03-05 06:00 · 247 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt