INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų miltų
100 gramų cukraus
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų varškės
100 gramų cukraus
100 gramų grietinės
1 vienetas citrinų
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį vanilinio cukraus
Papuošimui:
4 vienetai mėtų (lapelių)
1 sauja aviečių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, vis padažant į miltų mišinį. Patriname tarp pirštų, kad pavyktų birūs trupiniai.
2.
Suberiame cukrų, įmušame kiaušinį ir užminkome minkštą tešlą. Dedame į šaldymo kamerą 30 min.
3.
Įdarui varškę, cukrų, kiaušinį, grietinę, viską gerai išplakame. Pagardiname vanile, įtarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame sultis.
4.
Formos dugną išklojame tešla, padarom bortelius, ir supilame įdarą. Kepame 30 minučių iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Atvėsiname ir puošiame uogomis ir mėtos lapeliais.