TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Minkšti virtinukai su varške (tinka šaldyti)
Virtinukai su varške

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
3 stiklinės kvietinių miltų (apie 460 - 470 g)
250 mililitrų vandens (virinto)
3 šaukštai aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
400 gramų varškės
1 šaukštas grietinės
pagal skonį cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje persijoti miltus, pabarstyti druska.

2.
Užvirti vandens, supilti jį į miltus kartu su aliejumi. Išmaišyti ir užminkyti tešlą.

3.
Įdarui varškę pertrinti per sietelį ar labai gerai šakute, įdėti grietinę, įberti cukraus ir išmaišyti.

4.
Iš paruoštos tešlos kočioti plonus lakštus. Lakštą dėti ant virtiniams gaminti skirtos formelės, įdėti varškės įdaro.

5.
Ant varškės įdaro, uždėjau iškočiotą lakštą ir su kočėlu kočioti, tokiu būdu virtiniai lengvai iškrenta iš formos. Jei neturite formelės, galite daryti formą kokią tik norite ir kraštus užlankstyti pirštais ar užspausti šakute.

6.
Į puodą įpilti vandens, jį pasūdyti ir užvirti. Kai užvirs, sudėti virtinius. Jiems iškilus į paviršių pavirti dar apie 5 min.

7.
Labai skanu tiekti su grietinės ir sviesto padažu.


Patarimai:

Norint virtinukus šaldyti, juos pirmiausia sudėti ant lentelės, padarant tarpelius, kad nesuliptų ir padėti į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Vėliau sudėti į šaldymui skirtus maišelius.




admin · 2023-03-05 18:00 · 297 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt