INGREDIENTAI: 380 gramų kvietinių miltų
200 gramų grietinės, 30% riebumo
3 vienetai kiaušinių
180 gramų cukraus
150 gramų sviesto
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 šaukštai kakavos
1 vienetas citrinų (sulčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gerai išplakti cukrų ir vanilinį cukrų su kiaušiniais, kol masė bus puri.
2.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti.
3.
Grietinę sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į kiaušinių masę. Viską išmaišyti. Po truputį, permaišant, suberti miltus. Supilti atvėsusį sviestą. Išmaišyti. Leisti tešlai pastovėti bent 10 min.
4.
Kepti nedidelius vafliukus (dėti po mažiau tešlos, nei kepant standartinio dydžio vaflius) belgiškų vaflių keptuvėje.
5.
Glajuj kiaušinį itin gerai nuplauti su soda. Jo baltymą kiek paplakti su mažu kiekiu cukraus pudros. Iš likusios cukraus pudros atidėti 2 šaukštus, o visą kitą suberti į kiaušinio masę. Masę labai gerai išmaišyti ir padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį suberti 2 šaukštus cukraus pudros, o į kitą dalį - kakavą. Kiekviena masė turi būti grietinės tirštumo. Jei per daug tiršta, įpilti citrinos sulčių. Supilti abu glajus į plastikinius maišelius, prakirpti kamputyje po mažą skylutę.
6.
Iškepusius vafliukus tuojau pat apglaistyti vienu, o po to kitu glajumi. Sudėti vafliukus į ,,eglutę''. Apglaistyti dar kartą, jau visą kūrinį.
7.
Aš dar papuošiau morengais.