INGREDIENTAI: 1 stiklinė uogų
150 gramų cukraus
125 gramai sviesto
3 vienetai kiaušinių
pagal poreikį miltų
3 šaukšteliai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo, supilame lydytą sviestą.
2.
Miltus ir kepimo miltelius sumaišome kartu, įsijojame į kiaušinių bei sviesto mišinį. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž grietinės tirštumo, tikslus jų kiekis labai priklauso nuo miltų rūšies bei kiaušinių dydžio. Įmaišome kakavą. Galiausiai sudedame uogas. Pilstykite tešlą į sijonėliais išklotas keksiukų formeles (užpildykite ne daugiau 2/3 formelės, nes kepdami keksiukai kyla).
3.
Kepkite apie 20 min. iki 180 °C temp. įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusius keksiukus galima puošti plakta grietinėle arba uogomis.