INGREDIENTAI: 320 gramų miltų
200 gramų sviesto
5 šaukštai sirupo (svarainių)
1 žiupsnelis druskos
750 gramų moliūgų (keptas (tyrelė))
3 vienetai kiaušinių
200 gramų grietinės
200 gramų varškės (trinta)
3 šaukštai krakmolo
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 vienetas citrinų
4 šaukštai cukraus
100 gramų šokolado (baltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iš anksto išsikepi moliūgo, sutrinti ir atsipilti 750 gramų. įmaišyti cinamoną, pusės citrinos sulčių.
2.
Miltus, druską suberti į dubenį, dėti atšaldytą sviestą ir kapoti peiliu, kol pasidarys trupinėliai. Įpilti 5 šaukštus saldaus svarainių sirupo ir suminkyti tešlą. Ja iškloti torto formą ir padėti į šaldytuvą.
3.
Išplakti gerai kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Supilti grietinę, sumaišytą su krakmolu, varške ir permaišyti vėl.
4.
Moliūgų masę sumaišyti su varškės - kiaušinių mase.
5.
Pilti į tortinę, išklotą tešla.
6.
Dėti į karštą orkaitę.
7.
Kepti apie 50 min.
8.
Dar karštą aptarkuoti baltu šokoladu.
9.
Valgyti šaltą.
10.
Skanaus! Vanilinį cukrų aš kartais pakeičiu imbieru.